A környék

A környék

Slovakia Ring

Slovakia Ring az egyetlen profi autóversenypálya Szlovákiában, mindössze 9 km-re helyezkedik el a Nevada Panziótól. Az egyik leghosszabb körútnak számít Európában. Slovakia Ring a látogatóknak sok lehetőséget kínál. A vendégeknek alkalmuk van saját vagy bérelt autóval kipróbálni a pálya nyújtotta gyorsaságot, valamint a képzés lehetőségét minden csoportvezetőnek. Az autó és a motor sport rajongóinak  lehetőségük van élőben nézni a sportot és a versenyt,  pálya mellett hat lelátó található. Az események áttekintését megtalálja a www.slovakiaring.sk

A pálya paraméterei

 • Hossz 5 922 m
 • Szélesség: 12 m
 • Célvonal hossza: 900 m
 • Célvonal szélessége: 20 m
 • Gyorsulási tesztpálya hossza 1 144 m
 • Gyorsulási tesztpálya szélessége: 20 m

Pálya verziói

 • A körzet 6 lehetőséget kínál mindkét irányba, összesen 12 különböző pályát, melyeknek hossza 2632-5922 m.

Welten Golf Club, Bacsfa

Ez mindössze 18 km-re található a Nevada szállodától. Golf Club szeretettel várja vendégeit, összesen 18 lyukkal rendelkező pályát tudnak használni az oda látogatók. Driving Range GC Welten az egyetlen Szlovákiában. Ön megtalálja itt a putting greent és mesterséges világítást az éjszakai játékhoz. A felújított kúriában található GCW társalgó. Játékosnak lehetőségük van kilőni mindkét oldalról, rossz idő esetén egy fedett rész van kialakítva a felszállási területen. Kezdőket szívesen várnak az akadémián, a képzés 3-lyukú pályára érvényes, lehetőséget biztosít, hogy megszerezzék az első golf tapasztalatokat, és ideális azok számára, akik szeretnék gyakorolni a rövid és pontos játékot az üzembe.

Thermalpark

Thermalpark Dunaszerdahelyen helyezkedik el, a turisták gyakran látogatott helyszíne közé tartozik, és a legnépszerűbb rekreációs központok egyike Csallóközben. Az idelátogatók rendelkezésére áll négy beltéri medence és hat szabadtéri medence. A vendégek lazíthatnak a relaxációs területen a medence meleg gyógyító ioncserélt vízében. A fürdő termál víz hőmérséklete 57C, amely pozitív hatással van a mozgásszervi nehézségekre. A legkisebbek részére rendelkezésre áll a gyermekmedence, melynek középén csúszda van. A felnőttek részére különböző vízi attrakciókat kínál a fürdő, a nyári szezonban használni lehet nagy csúszdát is. A párok részére a tó mellett egy szép homokos strand található, és lehetőség van a csónakázásra is. Ha szeretne egy üdítő fürdés mellett frissítőt fogyasztani, a hatalmas teraszon és a nyári bárban megteheti. Azok, akik ehelyett inkább az edzést választanák a pihenés helyett, akkor  lehetőség van különböző labdajátékokra, mint például: tenisz, foci, kézilabda, vagy akár a kosárlabda is. Szauna világában három különböző típusú szaunák helyezkednek el medencével, tengeri fürdők, mágneses terápiák és masszázsok garantálják a maximális pihenést és kikapcsolódást

További információért látogasson el a Thermalpark oldalára: http://www.thermalpark.sk

Dunaszerdahely

Dunaszerdahely Csallóköz szívében található 45 km-re a fővárostól Pozsonytól, 35 km-re a magyar határtól.
A városban történelmi emléke, kulturális létesítmények, oktatási intézmények és a népszerű termálfürdő is megtalálható. Fontos turisztikai központ mely gazdag kulturális és történelmi ajánlattal rendelkezik.

Hagyományos rendezvények:

Március:  

 • Csallóközi Ezoterikus Fesztivál

Április: 

 • Szent György napok és búcsú
 • Dunaszerdahelyi Zenei Napok
 • Húsvétváró játszóház
 • Költészet napja

Május: 

 • Csallóközi színes ceruzák

Június: 

 • Városi Gyermeknap
 • Művészeti fesztivál
 • Éjszaka a Vermes villában

Július, Augusztus: 

 • Dunaszerdahelyi nyár- koncertek

Szeptember:

 • Csallóközi vásár

Október:

 • Harmonika Fesztivál

November:

 • Márton napi vigalom

December:

 • Karácsonyi játszóház
 • Karácsonyi ünnepkör
 • Szilveszteri futás és tűzijáték
Csallóközi Múzeum

1964. július 1-jén alapították meg a dunaszerdahelyi Sárga kastélyt, melyet Miklós Kondé a 18. században építetett. A kiállítás magába foglal 11 tematikus egységet. A látogatók megtekinthetik pl. történelmi fegyvereket, lakáskultúrát, a nemesség életét, vagy Vámbéry Ármin emlékszobát aki orientalista, utazó és tudós volt. 1944-ben és 1945-ben kapott helyet először a német, majd az orosz katonai vezetés. A háború után az épület csehszlovák katonai hatóságok igazgatása alá került. Azokban az években 1953-1972 a ház alapja Földhivatalhoz tartozott. 1972-ben költözött ide a Csallóközi múzeum, a Fehér családi kúria helyéről, mely a Bacsák családhoz tartozott, aki helyt kapott az állandó kiállítás megszervezésére és a tudományos kutatásokra. 1977-ben volt felújítva a főépület a kúriában. Jelenleg itt van elhelyezve egy állandó kiállítás Csallóközi Múzeum körében.

Római katolikus Szent György templom

Római katolikus Szent György templom a legrégebbi történelmi látványosság a városban. Kőalappal a templom 1329 gótikus stílusban épült. A templom felújítás alatt volt 1742-1743-ben barokk stílusban. A főoltár barokk, a 18. századból származik, és festményekkel díszített. Az oldalsó oltár a késő barokk korban épült és festmények díszítik Szent István által. A földalatti templomban, a kriptában egyik városi család Pókateleki Kondé maradványai találhatóak.

Vermes villa

A hatvanas-hetvenes években a 20. századi villa a szabadidős programok, gyermekek és a fiatalok tevékenységére használt épület volt. 1988 -2002 évekig itt volt a székhelye a Szlovák Nemzeti Galériának. 2005 a felújítás után a villa a dunaszerdahelyi kortárs magyar művészek helye lett.

Vízimalom Dunatőkésen

Vízimalom Dunatőkésen található. Ez egyike azon kevés túlélő vízimalmoknak Szlovákiában. Duna menti alföld kedvező működési feltételt biztosított a vízimalomnak. A vízimalom valószínűleg a 19. században épült Klátovon a Kis-Duna karján. Megőrizve a jelenlegi szerkezetét módosítást kapott a rekonstrukció 1920-ban volt.

Bár a malom képes működni, de futtatni nem lehet az alacsony vízszint miatt. A malom növeli a mágikus természetvédelmi emlékeket Dunatőkésen.

Bős- vízmű

A vízi erőmű eredetileg tervezett és épített részeként a Bős – Nagymaros térségben található. A Duna közelében fekszik Pozsonytól nem távol. A város Európa központjában található közel a Magyarország és Ausztria határához.
A vízmű célja elsősorban árvízvédelmi, amely miatt a város többször volt katasztrófa helyzetben. Továbbá, a víz biztosítja a zökkenőmentes munkát egész évben. Stabilizálódja a Dunát és megteremti a lehetőséget a védelemre a szárazföldön.

Duna egyben rekreációs lehetőségeket is nyújt a látogatók számára. A vízmű tükrözi az emberek igényeit, hogy összehangolják a természet adta lehetőségekkel.