Jedálny lístok

Jedálny lístok

Studené predjedlá
150 g
Syrová misa
1,7
150 g
Studená misa (syr, klobása, šunka)
1,7
50 g
Pikantná tuniaková nátierka
1,4,7
Teplé predjedlá
100 g
Plnené palacinky “Hortobágyi”
1,3
100 g
Pečená husacia pečeň s praženou cibuľou
1
Polievky
0,3l
Slepačia polievka
1,3,9
0,3l
Polievka s pečeňovými haluškami
1,3,9
0,3l
Paradajková polievka posypané so syrom
1,7
0,3l
Cesnaková krémová polievka s hriankami a so syrom
1,7
0,3l
Hubová krémová polievka s hriankami
1,7
0,3l
Rybacia polievka “Halászlé”
1,4
0,3l
Fazuľová polievka “Jókai”
1
Jedlá z hydiny
150g
Vyprážané/Prírodné/Parížske kuracie prsia
1,3,7
150g
Plnené kuracie prsia “Laci betyár” (husacia pečeň, slanina)
1,7,3
150g
Kuracie prsia “Hawaii” (syr, šunka, ananás, čučoriedkový džem)
7
150g
Placka plnená s kuracím soté
1
150g
Cordon Bleu
1,3,7
150g
Plnené kuracie prsia “Miláno” (údený syr, šunka, horčica)
1,3,7,10
150g
Kuracie prsia plnené s brokolicou a syrom
1,3,7
150g
Plnené kuracie prsia “Surdok” (cibuľa, údený syr)
1,7,3
150g
Kuracie prsia na spôsob “Dobrej Gazdinky” (rokfortová omáčka)
1,7
150g
Plnené kuracie prsia “Nevada” (syr, šampiňóny, šunka)
1,3,7
150g
Žitnoostrovské kuracie prsia (v syrovom cestičku, smotana)
1,3,7
150g
Kuracie prsia na taliansky spôsob (paradajky, mozarella, oregano)
7
150g
Kuracie soté “Ördög” (paradajky, paprika, šampiňóny, feferóny)
1
150g
Kuracie soté “Nové Mexico” (fazuľa, feferóny, kukurica, kečup)
1,7
200g
Kurací steak
-
200g
Vyprážaná/Restovaná kuracia pečeň
1,3,7
Jedlá z bravčového mäsa
150g
Bravčový rezeň vyprážaný/alebo v cestičku
1,3,7
150g
Bravčové karé “Kapuvári” (šunka, slanina, cibuľa)
1
150g
Bravčové karé “Sarkadi” (šampiňóny, klobása, syr)
1,7
150g
Čiernohorský bravčový rezeň
1,3,7
150g
Bravčové karé na spôsob “Nevada” (syr, slanina)
1,3,7
150g
Bravčové karé “Tatai” (slanina, šampiňóny, údený syr)
1,3,7
150g
Bravčové karé na sedliacký spôsob (klobása, údený syr)
1,3,7
200g
Obrovský bravčový rezeň “Fehérvári”
1,3,7,11
150g
Bravčová panenka “Brassó” s chipsami
-
150g
Bravčová panenka “Lellei” (slanina, šunka, rokfortová omáčka)
1,7
150g
Bravčová panenka “Balaton” (syr niva, šunka, pikantná omáčka)
1,7,3
150g
Bravčová panenka so špargľou a syrovou omáčkou
1,7
150g
Bravčová panenka od “Starej mamy” (lečo, kečup, feferóny, červené víno)
1,12
Jedlá z diviny
150g
Perkelt z diviny “Tokaj”
1
150g
Jelenie stehno “Nevada” (hubová omáčka, husacia pečeň)
7
150g
Jelení rezeň “Kumberland” (čučoriedky, červené víno, smotana)
7,12
150g
Srbské jelenie rezy
1
Jedlá z hovädzieho mäsa
200g
Hovädzí steak “Makó” (syrová omáčka, viedeňská cibuľa)
1,7
200g
Pfeffer steak (pikantná omáčka)
1,7
200h
Americký steak
-
200g
Hovädzí steak “Polovník” (čučoriedková omáčka)
1
200g
Hovädzí steak “Nevada” (hubová omáčka, husacia pečeň)
1,7
200g
Hovädzí steak “Budapest” (šampiňóny, paprika, paradajky, kuracia pečeň, slanina)
1
150g
Hovädzie soté “Stroganoff”
1,7
150g
Hovädzie soté “Burgundi”
12
Cestoviny
400g
Penne “Nevada” (kuracie prsia, smotana, bazalka, syr)
1,3,7
350g
Spaghetti ala “Bolognese”
1,7
400g
Fusilli s kuracím mäsom a brokolicou
1,3,7
400g
Linguine Carbonara (smotana, slanina)
1,3,7
400g
Bryndzové halušky
1,3,7
Jedlá z rýb
150g
Losos na rošte
4
150g
Filé z lososa s brokolicovou a horčicovou omáčkou
1,4,7,10
200g
Vyprážaný kapor
1,3,4,7
200g
Pstruh pečený na rošte
4
200g
Pečený pstruh s karamelizovanou cibuľou a so šampiňónmi
1,4,7
200g
Vyprážané rybie filé
1,3,4,7
200g
Zubáč pečený na rošte
4
200g
Zubáč s grilovanou špargľou a so slaninou
4,1,7
Špeciality našej kuchyne
400g
Miešaná misa na spôsob “Betyár” pre 2 osoby (100g vyprážané bravčové karé, 100g čiernohorský bravčový rezeň, 100g kuracie soté Ördög, 100g Cordon Bleu, ryža, opekané zemiaky)
1,3,7
400g
Grilovaná misa pre 2 osoby (2x100g grilované kuracie prsia, 200g marinované bravčové karé, grilovaná zelenina)
10,6
800g
Misa “Nevada” pre 4 osoby (200g kuracie prsia “Miláno”, 200g vyprážané kuracie prsia, 200g cigáňska pečienka, 200g obrovský rezeň “Fehérvári”, ryža, americké zemiaky, hranolky)
1,3,7,11
300g
Opekané bravčové koleno s kyslými uhorkami, feferóny, horčica, chren
10
250g
Pečená kura na rošte (bez kosti)
-
150g
Soté “Sistergő” (hovädzia sviečková, bravčové karé, kuracie prsia, sójová omáčka, anglická zelenina)
6
150g
Kuracie prsia “Vilmos” (syr niva, hruškový kompót, čučoriedky)
7
500g
Pečené kuracie krídla
-
Vegetarianske jedlá
150g
Vyprážaný syr Eidam
1,3,7
150g
Vyprážaný syr plnené so šunkou
1,3,7
125g
Vyprážaný syr Camambert s čučoriedkovým džemom
1,3,7
125g
Grilovaný syr Camambert
7
150g
Vyprážané šampiňóny
1,3,7
200g
Dusená alebo vyprážaná brokolica so syrovou omáčkou
1,3,7
Šalátové misy
250g
Kurací šalát
-
250g
Grécky šalát
7
250g
Tuniakový šalát
4
250g
Nevada šalát (zeleniny, 3 druhy syrov)
7
Detský kútik
100g
Vyprážaný syr s hranolkami, tatárska omáčka
1,3,7
100g
Vyprážané rybie filé s kroketami
1,3,4,7
100g
Kuracie nugetky so zemiakovým úsmevom
1,3,7
180g
Špaghetti ala Bolognese
1,7
Prílohy
200g
Hranolky
-
200g
Americké zemiaky
-
200g
Krokety
-
200g
Dollár chips
-
200g
Opekané zemiaky
-
200g
Varené zemiaky
-
200g
Pikantné opekané zemiaky
-
200g
Ryža
-
200g
Halušky
1,3
200g
Anglická zelenina
-
200g
Grilovaná zelenina
-
30g
Chlieb
1,3
Šaláty a kompóty
150g
Kapustový šalát
-
150g
Paradajkový šalát
-
150g
Uhorkový šalát
-
150g
Miešaný šalát
-
150g
Cvikla
-
150g
Domáce kyslosti (uhorky, jablčná paprika, feferóny)
-
100g
Broskyňový kompót
-
100g
Ananásový kompót
-
100g
Hruškový kompót
-
Omáčky
100g
Šampiňónová omáčka
1,7
100g
Cesnaková omáčka
1,7
100g
Syrová omáčka
1,7
100g
Pikantná omáčka
1,7
50g
Tatárska omáčka
1,7,10
50g
Kečup
1
50g
Horčica
1,10
50g
Chren
1
Dezerty
150g
Halušky “Somlói”
1,3,7
150g
Palacinky Gundel
1,3,7,8,
150g
Palacinky s džemom
1,3,7
150g
Tvarohové palacinky
1,3,7
150g
Palacinky s nutellou
1,3,7
150g
Gaštanové pyré
1,7,8
150g
Zmrzlinový pohár so šľahačkou
1,3,7
100g
Opekané mandle
8

Zoznam alergénov

Na základe výnosu Ministerstva pôdohospodárstva a Ministerstva zdravotníctva SR č. 1187/2010 a č. 3493/2005-2010 a výnosu č. 2319/ 2007-2010 uvádzame zoznam alergénnych zložiek:

*Alergény a ich popis: obilniny obsahujúce lepok, kôrovce a výrobky z nich, vajcia a výrobky z nich, ryby a výrobky z nich, arašidy a výrobky z nich, sójové zrná a výrobky z nich, mlieko a výrobky z neho, orechy a mandle, zeler a výrobky z neho, horčica a výrobky z nej, sezamové semená a výrobky z nich,  oxid siričitý a siričitany, vlčí bôb a výrobky z neho, mäkkýše a výrobky z nich, hríby a výrobky z nich.

  1. Obilniny obsahujúce lepok (t.j. pšenica, raž, jačmeň, ovos, špalda, kamut, alebo ich hybridné odrody ) a výrobky z nich.
  2. Kôrovce a výrobky z nich
  3. Vajcia a výrobky z nich
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Jadrá pozemnice olejnej (arašidy a výrobky z nich)
  6. Sójové bôby a výrobky z nich
  7. Mlieko a mliečne výrobky
  8. Orechy, t.j mandle, lieskové orechy, vlašské orechy , kešu, pekanové orechy, para orechy, pistácie, makadámové orechy, queenslandské orechy, a výrobky z nich
  9. Zeler a výrobky z nich
  10. Horčica a výrobky z nich
  11. Sezámové semená a výrobky z nich
  12. SO2 a syričitany o koncentrácii viac ako 10mg/kg alebo 10mg/l vyjadrenej ako SO2
  13. Vlčí bob(lupina) a výrobky z nich
  14. Mäkkýše a výrobky z nich